۸ اسفند ۱۴۰۰، ۲۱:۴۲

مجری طرح چغندرقند کشور:

۳ سال آینده کشور در شکر به خودکفایی می رسد

۳ سال آینده کشور در شکر به خودکفایی می رسد

ارومیه - مجری طرح چغندرقند کشور گفت: دولت در قالب یک طرح تلاش دارد کشور طی سه سال آینده به خودکفایی در تولید شکر برسد.

به گزارش خبرنگار مهر، پیمان حصادی عصر یکشنبه در جلسه کمیته پیگیری مسائل چغندرقند استان اظهار کرد: به ازای هر هکتار چغندرقند ۱۱ هزار متر مکعب آب مصرف و از ۲۰۰ هزار سطح زیر کشت چغندر و نیشکر در کشور، ۱۵ میلیون تن شکر تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه استان آذربایجان غربی با سطح زیر کشت ۳۴ هزار هکتار چغندر و تولید یک میلیون و ۶۷۰ هزار تن، اولین و بزرگترین تولید کننده چغندر قند در کشور است، ادامه داد: بعد از استان آذربایجان غربی استان‌های خراسان رضوی، کرمانشاه، همدان و لرستان در رتبه‌های بعدی هستند.

مجری طرح چغندرقند کشور خاطرنشان کرد: استان آذربایجان غربی با بالاترین سطح زیر کشت چغندر قند و فراهم آوردن زمینه اشتغال، در این زمینه حائز اهمیت و الگوی کشوری است.

وی در خصوص آب بر بودن گیاه چغندرقند گفت: در کشور شش میلیون هکتار اراضی آبی وجود دارد که ۲ میلیون هکتار آن به کشت گندم و ۱۰۰ هزار هکتار آن به کشت چغندرقند اختصاص یافته است و از این ۱۰۰ هزار هکتار چغندر، تولیدی معادل تولید میزان گندم آبی و دیم کشور حاصل می‌شود که در مقایسه با سطح و میزان تولید گندم، به ازای میزان تولید ۷ میلیون تن چغندرقند آب زیادی مصرف نمی‌شود.

حصادی با بیان اینکه از ۱۰۰ هزار هکتار سطح چغندرقند کشور ۴۸ هزار هکتار آن به صورت آبیاری تحت فشار میکرو و نوار تیپ است گفت: مقرر شده با استفاده از ظرفیت کارخانه‌ها و ارائه تسهیلات، ۵۲ هزار هکتار سطح زیر کشت چغندر به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شوند.

وی با اشاره به اینکه سایت طراحی شود که در این سامانه میزان کود تخصصی و محصول تولیدی، پیمان‌ها و قراردادها در آن لحاظ شده باشد، گفت: با افزایش قیمت نهادها میزان مصرف کودهای شیمایی به ویژه کود فسفات و پتاس کاهش یافته و ۵۰ درصد نیاز خاک تأمین نشده است در صورتی که در کشت قراردادی باید نیاز گیاه کامل تأمین شود.

لزوم کشت ارقام چغندر قند مقاوم به کم آبی و تنش آبی در مزارع استان

مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: کشاورزان در زارعت محصول چغندر قند در مزارع استان از ارقام کم آب بر و مقام به خشکی و تنش آبی استفاده کنند.

عباداله اکبری اظهار کرد: تغییر الگوی کشت با توجه به وجود خشکسالی سال‌های اخیر و بروز مشکلات در آب مصرفی کشاورزی به ویژه در شهرستان‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه باید به سمت تغییر الگوی کشت محصولات با نیاز آبی کم باشد.

وی با اشاره به پیش بینی رشد توسعه ۷.۳ درصدی استان برای سال آینده افزود: سیاست دولت بر این قرار گرفته است که صندوق‌هایی را ایجاد نماید که بتوانند از طریق این صندوق‌ها در راستای توسعه استان به نحو بهینه استفاده شود.

اکبری تصریح کرد: محصولاتی از قبیل سیب و چغندر از پتانسیل‌های تولیدی کشاورزی استان بوده و علاوه بر تأمین نیاز کارخانجات به صورت مواد اولیه، پس از فرآوری نیز می‌توان از آنها در زمینه صادرات بهره جست که سبب ارزآوری و رشد اقتصادی استان شود.

۱۹ هزار هکتار از مزارع آذربایجان غربی به سیستم آبیاری نوین مجهز است

در ادامه سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز به ارائه گزارشی از وضعیت تولید چغندر قند در استان در سال جاری پرداخت و با بیان اینکه امسال سطح زیر کشت نهایی چغندر قند در استان ۳۴ هزار هکتار بود، گفت: در مجموع یک میلیون و ۶۶۷ هزار و ۷۳۶ تن چغندرقند از مزارع استان برداشت شد که توسط کارخانجات استان خریداری شده است.

جعفر وحدت با اشاره به اینکه میانگین عیار چغندر قند تولیدی استان ۱۶.۹۲ درصد ومیانگین افت ۲.۸۹ درصد است، اضافه کرد: کل بهای چغندر خریداری شده توسط کارخانجات استان ۲ هزار و ۶۷ میلیارد تومان است که معادل ۹۵ درصد به حساب چغندرکاران استان واریزشده است و مابقی نیز در اسرع وقت پرداخت خواهد شد.

وی با بیان اینکه ۱۹ هزار هکتار از مزارع به سیستم ابیاری نوین مجهز است، گفت: ۵۳ درصد از مزارع سطح زیر کشت چغندر قند به صورت آبیاری بارانی، سه درصد به صورت تیپ و ۴۴ درصد از سطوح نیز به صورت نشتی آبیاری انجام شده است.

وحدت با اشاره به عدم استقبال کشاورزان شمال استان از کشت چغندرقند بعلت وجود محصولات رقیب و اقتصادی مانند کدو و آفتابگردان آجیلی و در جنوب استان نیز گسترش کشت یونجه و پیاز تصریح کرد: بالابودن دما و تنش آبی در مزارع (شمال استان قطعی مکرر برق وجنوب استان عدم تخصیص بموقع آب در اراضی پایاب سدها ونیز قطعی برق) امسال موجب کاهش عملکرد محصول در مزارع شد.

وحدت بیان‌کرد: ۵ کارخانه قند واقع در شهرستانهای ارومیه، نقده، خوی، میاندوآب و پیرانشهر فعال است که با مجموع ظرفیت ۰ ۱۹۸۰ تن روزانه فعالیت می‌کنند و همچنین کارخانه قند مهاباد نیز در آستانه بهره برداری قرار دارد.

کد خبر 5435239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha